U ovom tekstu ponudićemo vam neke od principa koji mogu pozitivno uticati na vaše životno iskustvo. "Tvoj um je kao bašta...ti si svoje bašte vrtlar. Možeš ga obrađivati ili ignorisati" - John Kehoe. Negujte svoj vrt! To je vaš život! Neka bude super!

kontrola sudbine

Princip 1 - Možete osećati strah, ali isto tako, možete osećati i mir. To je vaš izbor. Ukoliko ste nesvesno izabrali mir, onda će strah verovatno doći čisto iz navike. Koje mere trebate preuzeti? Nađite mir u sebi. Provedite 30 minuta svakog dana u tišini. Smestite se udobno, zatvorite oči i duboko dišite. Fokusirajte se samo na disanje. Smirite vaš um. Mir se nalazi ispod vijugavog zveketanja vaših misli.

Princip 2 - Vaša snaga, moć postoji samo sada. Prošle godine je nestalo. Poslednjih mesec dana, prošla nedelja, sinoć, pre jednog minuta...sve je to nestalo. Oni ne postoje, osim u sećanju. Isto tako, sutra, sledeće nedelje, sledećeg meseca...ne postoji, osim u vašoj mašti, koju možete da kontrolišete. Trebate preduzeti sledeće mere: Budite ovde i sada. Uvek. Koncentrišite se na ono što sada radite. Zapamtite, sada je sve što postoji.

Princip 3 - Vaše misli i osećanja su kreativne snage. Ukoliko se stalno fokusirate na vaše prosperitetne misli i osećanja, to će se svakako odraziti i na kreiranje vaše fizičke realnosti. Koje mere trebate preduzeti? Odlučite se kakvo životno iskustvo želite da imate i pomoću vašeg razmišljanja i osećanja ga i sagradite.

Princip 4 - Šta god da nam se negativno ispreči, daje nam snagu da istrajemo. Ukoliko je to neko neželjeno iskustvo, usredsredite svoje misli i emocije na to iskustvo. Samim tim što ste se na njega fokusirali, učinili ste ga pozitivnijim. Mere koje trebate preduzeti: zagrlite svoja neželjena iskustva i borite se sa njima pozitivnim razmišljanjem i pozitivnim osećanjima. Promenite ga.

"Tvoj um je kao bašta...ti si svoje bašte vrtlar. Možeš ga obrađivati ili ignorisati" - John Kehoe

Negujte svoj vrt! To je vaš život! Neka bude super!

Comments powered by CComment

Pretraga

ZAKAŽITE SEANSU (UŽIVO ILI ONLINE); POSTAVITE PITANJE PUTEM EMAIL-A

 

 

 

Psihologija Online

Ovaj web-portal bavi se prevashodno psihologijom. Kao takav namenjen je psiholozima, studentima psihologije, ali i svim ljubiteljima psihologije i ljudima kojima su u datom trenutku potrebne informacije, odgovori i pomoć iz svih oblasti psihologije kao nauke. Dovoljno je da nas kontaktirate. Misija našeg sajta jeste da, kroz ponuđene tekstove, svim posetiocima pruži znanja i konkretne savete u različitim oblastima svakodnevnog funkcionisanja.