Sa suprugom sam se razveo pre godinu dana. Sada pokušavamo ponovo zajedno. Ja sam nestrpljiv da što pre počnemo ponovo da živimo zajedno dok supruga tvrdi da treba sve da ide polako i postepeno i da se sve prepusti vremenu, što ja smatram za odugovlačenje. Ako može pomoć stručnjaka iz ove oblasti koji je najbolji način za novi početak razvedenih supružnika? Unapred zahvalan.

Janko

 

 

Poštovani, morate da uzmete u obzir sve razloge vašeg razvoda i postojanje istih u ponovnom zabavljanju. Ono što je sada bitno da ne ponavljate iste greške koje su i dovele do prekida i imajte strpljenja  i poverenja u nju. Da bi opstali, verovatno bi trebalo da izmenite neka ponašanja, i napravite kompomis, morao bi jedan od vas da bude popustljiv. Kako ne znam razloge vašeg prekida moram prepustiti to vama u analiziranju, šta je valjalo u braku, a šta ne, a to ćete naravno učiniti zajedno, jer svaka nova odluka treba da bude donešena kad se obe strane slože, pa tako i pitanje o ponovnom zajedničkom životu. Verovatno postoje razlozi zbog čega se ona ne slaže, jer tu je sigurno i strah da ne dođe do iste greške, odnosno prekida. To ćete uvideti samo iskrenim i otvorenim razgovorom, pez pritiska. Morate biti strpljivi i vašoj polovini ostaviti vremena, na silu i na brzinu nećete dobiti ništa. Moj vam je savet da uživate u svakom trenutku koji provodite zajedno, da se ne opterćujete previše time, a kad bude pravo vreme već ćete to i sami znati. Budite malo i luckasti pa je iznenadite nekim lepim gestom, ko zna možda ubrzo i promeni mišljenje.

Jelena Šušulić, dipl. psiholog

 

Comments powered by CComment

Pretraga

ZAKAŽITE SEANSU (UŽIVO ILI ONLINE); POSTAVITE PITANJE PUTEM EMAIL-A

 

 

 

Psihologija Online

Ovaj web-portal bavi se prevashodno psihologijom. Kao takav namenjen je psiholozima, studentima psihologije, ali i svim ljubiteljima psihologije i ljudima kojima su u datom trenutku potrebne informacije, odgovori i pomoć iz svih oblasti psihologije kao nauke. Dovoljno je da nas kontaktirate. Misija našeg sajta jeste da, kroz ponuđene tekstove, svim posetiocima pruži znanja i konkretne savete u različitim oblastima svakodnevnog funkcionisanja.