ImageImam 15 godina. Imam seksualnih problema. U vezi sam sa jednom devojkom već 9 meseci. Puno je volim, a i ona mene. Razmišljali smo da stupimo u seksualne odnose, ali problem je u tome što ona ne može još uvek. Rekla mi je da bi želela sa mnom, ali da još uvek nije spremna jer joj je prvi put (i meni takodje), a ja bih želeo da spavam sa njom, mislim da sam spreman za tako nešto i želeo bih da i ona bude spremna. Pre svega bih želeo da vam kažem da imam veliku želju da spavam sa njom, ali baš veliku. Ne znam kako toga da se rešim. Želeo bih da to prestane barem dok ona ne bude bila spremna. Molim vas da mi pomognete, veoma mi je stalo do nje. Unapred hvala.

Dacha

ImageIako možda želite da stupite u seksualni odnos, ne mora uvek da znači da ste zaista spremni za taj korak. Stupanje u prvi seksualni odnos svakako jeste bitan korak u životu svakog čoveka. Odluka da prvi put stupite u seksualni odnos je lični izbor svake osobe na koji može da utiče mnogo spoljašnjih faktora. U zavisnosti od svojih ličnih ubeđenja i uticaja sredine, na prvi seksualni odnos čovek može odlučiti da čeka do braka ili duge i stabilne veze. Ispravno je da čekate koliko god vi želite, bitno je samo da slušate svoja osećanja. Uvek će ljudi oko vas hteti da utiču na vašu odluku, i to je u redu, jer su vam oni bliski, žele vam najbolje, stalo vam je do njih, ali nikada nemojte dozvoliti da neko drugi odluči umesto vas. Nemojte zaboraviti da je seks privatna stvar. Imati seksualni odnos sa nekim do koga vam nije jako stalo, može biti veoma razočaravajuće. Značajna stvar pre stupanja u seksualni odnos je mogućnost razgovora o seksu. Iako vam može biti nezgodno da razgovarate o tome, veoma je bitno da budete otvoreni sa svojim partnerom i da mu možete izneti svoje brige i radosti. Sa svojim partnerom, pre stupanja u seksualni odnos, morate razgovarati i kako se zaštititi od neželjene trudnoće i polno prenosivih bolesti. U vašem slučaju, vi ste spremni, ali vaša devojka nije. Partnerova spremnost je drugi deo priče. Pre nego što vas dvoje donesete odluku, važno je da se oboje vladate u skladu sa vlastitim osećanjima. To što vaša devojka nije još spremna ne znači da vas ne voli. Morate poštovati njena osećanja. Nemojte vršiti pritisak na nju (da me voliš, ti bi uradila to, svi to rade, to je normalno), samo strpljivo. Prisiljavanjem možete postići samo kontraefekat time što će vaša devojka polako početi da se udaljava od vas i na kraju vas možda i napustiti.

Comments powered by CComment

Pretraga

ZAKAŽITE SEANSU (UŽIVO ILI ONLINE); POSTAVITE PITANJE PUTEM EMAIL-A

 

 

 

Psihologija Online

Ovaj web-portal bavi se prevashodno psihologijom. Kao takav namenjen je psiholozima, studentima psihologije, ali i svim ljubiteljima psihologije i ljudima kojima su u datom trenutku potrebne informacije, odgovori i pomoć iz svih oblasti psihologije kao nauke. Dovoljno je da nas kontaktirate. Misija našeg sajta jeste da, kroz ponuđene tekstove, svim posetiocima pruži znanja i konkretne savete u različitim oblastima svakodnevnog funkcionisanja.