Da biste započeli dramatične promene u svom životu, promenite način na koji koristite pitanja koja počinju sa "Zašto?". Sposobnost da se postavi pravo pitanje je više od polovine bitke za pronalaženje odgovora. Umesto da pitate "Zašto uvek kasnim?" pokušajte sa "Zašto nikad ne mogu da završim sve u jednom danu?"

pitanje zašto

Uzmimo za primer pitanje "Zašto je nebo plavo?" Vi ste samo u potrazi za objašnjenjem zašto je to tako. Čak i da pokušate, ne možete promeniti boju neba. Počnite tako što ćete uzimajući pitanje "Zašto" prvo pitati sebe.

Ako hronično kasnite na sastanke i dogovorene susrete, postavite pitanje "Zašto uvek kasnim?". Ako nikad nemate dovoljno vremena pitajte sebe: "Zašto nikad ne mogu da završim sve u jednom danu?", ako se ne osećate sigurnim, možete pitati "Zašto sam ja takav luzer?".

Gde god imate neželjene rezultate, pravilno postavljanje pitanja "Zašto?" pomoći će vam da rešite problem. Transformišite pitanje "Zašto" u pitanje "Kako da". Umesto "Zašto uvek kasnim?", pokušajte sa "Kako mogu da stignem na vreme na sve moje sastanke?". Umesto da pitate "Zašto mi se spava?" pokušajte sa "Kako mogu ustati iz kreveta na vreme svakog dana?". Umesto da pitate "Zašto nemam više posetilaca na svom sajtu?" pokušajte sa "Kako mogu dobiti više posetilaca na svom sajtu?".

Počnite da osnažujete pitanja na koja ljudski mozak mora pokušati da nađe odgovor. Umesto da pitate "Zašto uvek kasnim?" pokušajte sa "Zašto sam na vreme na svim mojim sastancima?", umesto da pitate "Zašto sam usamljen?" pokušajte sa "Zašto sa uvek okružen prijateljima koji brinu za mene?", umesto da pitate "Zašto je moj posao neuspešan?" pokušajte sa "Zašto je moj posao sve bolji i perspektivniji?"

pitanje zašto

Postavljanjem pozitivnog pitanja "Zašto" možete uveriti svoj mozak da je ono što želite već tu. Ukoliko to postoji u vašem umu postaće i deo spoljašnje stvarnosti.

Psiholog Vilijam Džejms rekao je "Najveće otkriće iz moje generacije je da ljudska bića mogu izmeniti svoj život promenom stavova uma; Transformisanjem načina na koji koristite "Zašto" vi ćete transformisati svoje stavove i svoj život." To je vaš život. Neka bude super!

Comments powered by CComment

Pretraga

ZAKAŽITE SEANSU (UŽIVO ILI ONLINE); POSTAVITE PITANJE PUTEM EMAIL-A

 

 

 

Psihologija Online

Ovaj web-portal bavi se prevashodno psihologijom. Kao takav namenjen je psiholozima, studentima psihologije, ali i svim ljubiteljima psihologije i ljudima kojima su u datom trenutku potrebne informacije, odgovori i pomoć iz svih oblasti psihologije kao nauke. Dovoljno je da nas kontaktirate. Misija našeg sajta jeste da, kroz ponuđene tekstove, svim posetiocima pruži znanja i konkretne savete u različitim oblastima svakodnevnog funkcionisanja.