Cele godine samo jurite i žurite ne biste li obavili sve porodične i poslovne obaveze, pa kako se bliži kraj godine, s nestrpljenjem očekujete novogodišnje praznike jer je to vreme samo za vas i vaše najbliže. Tih dana vas obuzme praznična čarolija i trudite se da na sve načine ugodite najmlađima. Njima je tih dana sve podređeno, pa tako mnoge roditelje, a pre svega mame, grize savest i pri samoj pomisli da novogodišnju noć provedu bez dece. Doček samo sa partnerom vam zvuči isuviše sebično, ali da li je zaista tako?

Kad ste poslednji put nekud otišli sami

Za mnoge roditelje to je najčešće luksuz, posebno za one koji nemaju pomoć baka i deka. Sve je usmereno na decu i posao, pa zato baš u najveselijoj noći u godini treba da uradite nešto za sebe i partnera. Nije bitno da li ćete otići kod prijatelja ili ćete rezervisati doček u nekom restoranu, važno je da budete posvećeni jedno drugom i u potpunosti uživate u tim retkim trenucima. To su uspomene koje ćete pamtiti.

nova godina i deca

Nikada nećete imati dovoljno novca

Za romantični doček sa partnerom novac ne treba da vam bude izgovor.

- Kad imate volju i želju, uvek možete da nađete opciju. Uostalom, mislite o tome kao o nečemu što je dobro za vas i vaš brak, a samim tim i za decu jer kad su srećni roditelji, srećna su i deca. Zato ne treba da osećate krivicu ukoliko idete bez njih - kaže Dragana Stanković, psiholog i urednica portala "Psihologija online".

Novogodišnja noć budi emocije

Ako zbog umora i svakodnevnih obaveza zanemarujete partnera, odnosi među vama s vremenom će postati napeti. Pritom, važno je da se ponekad odvojimo od svega kako bismo cenili ono što je zaista važno u našim životima, a to su ljudi koje volimo i čovek s kojim smo stvorili porodicu. Inače, noć 31. decembra idealna je da se lepo sredite, zavedete partnera i podsetite ga na onu devojku na čiji je šarm pao.

Sa Bakom i dekom je najlepše

Prvi izbor neka vam budu bake i deke, naravno, pod uslovom da su slobodni i voljni da u novogodišnjoj noći uživaju sa unucima. Druga opcija mogu biti prijatelji koji imaju decu, a ostaju kod kuće. Treća opcija su dadilje, a cena čuvanja jednog deteta kreće se od 350 do 500 dinara po satu.

Intervju vodila: Biljana Stefanović

Comments powered by CComment

Pretraga

ZAKAŽITE SEANSU (UŽIVO ILI ONLINE); POSTAVITE PITANJE PUTEM EMAIL-A

 

 

 

Psihologija Online

Ovaj web-portal bavi se prevashodno psihologijom. Kao takav namenjen je psiholozima, studentima psihologije, ali i svim ljubiteljima psihologije i ljudima kojima su u datom trenutku potrebne informacije, odgovori i pomoć iz svih oblasti psihologije kao nauke. Dovoljno je da nas kontaktirate. Misija našeg sajta jeste da, kroz ponuđene tekstove, svim posetiocima pruži znanja i konkretne savete u različitim oblastima svakodnevnog funkcionisanja.