Ni ne znam kako da počnem. U martu mesecu, preko interneta, sam upoznala jednog dečka. Što se kaže, na prvi pogled sam se zaljubila. Izgleda da je on veliki ženskaroš i prevarant ženskih srca mada sam ja to kasno shvatila. Došao je on do mene, videli se, veza je postala intimna i nakon dva dana on javi porukom da prekinemo vezu, odlazi u manastir i kaže da će se zamonašiti. Šta sam ja preživela to vam ne mogu opisati. Došao je ponovo da se oprostimo prije nego što ode mada još nije otišao. Ja sam se još više vezala za njega mada sam znala da je to jednostrano. Ako ja nisam pisala poruku, on se nikad nije javio prvi. Znam i svesna sam da bi trebalo da raskinem s njim sve kontakte, ali kad srce drugo kaže. Volela bih bar da mi ostane prijatelj, ali opet pitanje je da li je meni potreban takav prijatelj? Kako sam probala što više saznati, došla sam do toga da nisam jedina s kim je sve isto on ovo uradio, nisam dete imam 40 godina, 6 godina sama živim. Nemam društvo s kim da izađem pa sam mislila da će preko neta upoznavanje biti pozitivno, ali došla sam do saznanja da je sve to laž i prevara, ali kako sebe ubediti? Svesna sam da je ovo sve ludo, svaki dan ubeđujem sebe da treba da prekinem s njim, ali uvek dam ponovo šansu. Kako izaći iz ovog kruga? Hvala unapred na pomoći.

Anonimna

 

Očigledno su se vaše pretpostavke i obistinile. Osoba koju ste nam opisali jeste tipičan ženskaroš koji možda koristi internet kako bi menjao devojke dok ne naiđe na onu pravu, pritom ne vodeći računa ukoliko neku u tom svom traganju i povredi, kao što je vas u ovom slučaju. Da li su njegove reči da će se zamonašiti zaista istinite, u to ne smete poverovati dok se stvarno ne uverite, možda je to samo jedan od načina na koji on raskida sa svakom devojkom i kreće u potragu za novom. Internet upoznavanja su ponekad uspešna, ali ponekad mogu da donesu mnoštvo problema. Osnovna mana im je neiskrenost osoba koje zloupotrebljavaju medij predstavljajući se lažno, iskrivljujući činjenice ili igrajući uloge kako bi se "grubo" našalile na račun drugih; postoje ljudi koji lažu o svom poslu, godinama, bračnom statusu zabavljajući se na račun onih koji im veruju. Vi ste osobu koju ste upoznali preko interneta i lično videli i u upoznali, ali ipak, ukoliko on sa svim devojkama tako radi, takva osoba vam ne treba čak ni za prijatelja, a kamo li za nešto više, a i kakva je to veza kada ste vi inicijator poruka, kada nema obostranosti koja je najbitnija u vezi. I nemojte mnogo verovati internetu, već izađite, družite se, upoznajte prave ljude, a ne virtuelne, biće vam lakše. I važno je da ste svesni da je sve ovo pogrešno i jednostavno morate izaći iz ovog kruga i naći osobu koja će vas poštovati u svakom smislu te reči.

 

Comments powered by CComment

Pretraga

ZAKAŽITE SEANSU (UŽIVO ILI ONLINE); POSTAVITE PITANJE PUTEM EMAIL-A

 

 

 

Psihologija Online

Ovaj web-portal bavi se prevashodno psihologijom. Kao takav namenjen je psiholozima, studentima psihologije, ali i svim ljubiteljima psihologije i ljudima kojima su u datom trenutku potrebne informacije, odgovori i pomoć iz svih oblasti psihologije kao nauke. Dovoljno je da nas kontaktirate. Misija našeg sajta jeste da, kroz ponuđene tekstove, svim posetiocima pruži znanja i konkretne savete u različitim oblastima svakodnevnog funkcionisanja.